Dec 01 2011

Och årets Filmspark går till….. CMiT!!! YES :)!

Filed under Okategoriserade

Igår fick CMiT ett ärofyllt pris av Luleå kommun, Norrbottensakademien & Filmpool Nord – deras årliga filmpris Filmsparken.

Juryns motivering lyder:

Med små medel och stor kompetens bedriver årets pristagare sitt utvecklingsarbete inom film- och mediepedagogik här i regionen.
De ger oss kompetenta barn, ungdomar och pedagoger som får filmens språk som ett självklart uttrycksmedel.
De lägger själva grunden för Norrbottens kreativa näringar.

Det hela började så här (alltså nu inte arbetet med rörlig bild): I dagarna två pågår det ett filmkonvent i Luleå för branschfolk, vi var bjudna på kvällens middag av Filmpool Nord, men så ringer Lars-Eric från FPN till oss i måndags och var hur angelägen som helst att vi skulle dit tidigare till kl 16 och vi förstod inte alls varför och han ville inget säga, var bara lite allmänt kryptisk… men det var alltså Filmsparken det handlade om!

Detta kom som en stor överraskning – vilken credit för vårt arbete :)! Och inte bara för CMiT utan för alla pedagoger i förskola och skola som faktiskt jobbar med film som ett verktyg, ytterligare ett språk och uttryckssätt för de barn och elever som de möter. Och inte minst alla fantastiska barn och ungdomar 🙂

Att jobba med rörlig bild i förskola och skola är att jobbba ämnesövergripande med bred måluppfyllelse mot respektive läroplan. Barnen/eleverna får  fler redskap att uttrycka sig med och utveklar där med sitt berättande/skrivande, sin språkkompetens. Arbete med rörlig bild gynnar samarbete och lägg där till att det oftast är med ett stort engagemang och intresse. De förskolor och skolor som medvetet jobbar med rörlig bild jobbar med elevdemokrati och elevinflytande. De får verktyg för att göra sina röster hörda och får chans att synliggöra vad som fångar dem och då jobbar vi också med yttrandefrihetsträning. Med den digitala videokameran och berättandet som verktyg får eleverna makt att förmedla sina intryck och uttryck.

4 Responses to “Och årets Filmspark går till….. CMiT!!! YES :)!”

1.   Anette Nilssonon 02 Dec 2011 at 7:30     1

Grattis!
    Vilket fantastiskt pris. Riktigt roligt.
    /Anette

2.   Livia Schacteron 05 Dec 2016 at 23:52     2

Do you need more traffic to your website or more product sales? Get 500 free keyword targeted visitors just for trying the 7 day free trial: http://mod24.pl/8

3.   Evelyn Serrellon 08 Dec 2016 at 9:07     3

This is a comment to the website creator. I discovered your IT och media i förskolan – Och årets Filmspark går till….. CMiT!!! YES :)! page by searching on Google but it was difficult to find as you were not on the first page of search results. I know you could have more traffic to your website. I have found a website which offers to dramatically increase your website rankings and traffic to your site: http://re2l.in/1fe I managed to get close to 500 visitors/day using their service, you could also get a lot more targeted visitors from search engines than you have now. Their services brought significantly more traffic to my site. I hope this helps!

4.   Jenniferon 09 Dec 2016 at 3:23     4

I decided to leave a message here on your IT och media i förskolan – Och årets Filmspark går till….. CMiT!!! YES :)! page instead of calling you. Do you need more likes for your Facebook Fan Page? The more people that LIKE your website and fanpage on Facebook, the more credibility you will have with new visitors. It works the same for Twitter, Instagram and Youtube. When people visit your page and see that you have a lot of followers, they now want to follow you too. They too want to know what all the hype is and why all those people are following you. Get some free likes, followers, and views just for trying this service I found: http://greybeard95a.com/37v